måndag, februari 22, 2010

Rewind.

Just när min mentala omprogrammering från PC till Mac fullbordats så att fingrarna automatiskt hittar rätt på det vita tangentbordet och Alt Gr är ett minne blott tvingas jag plocka fram äckeldatorn igen. Den har Word. Det har inte Mac:en. Jag måste skriva rapport. Det är svårt utan Word. Nu vet jag inte vem som är tröttast - datorn eller jag som efter en hel dags grupparbete tvingas ha tålamod med den.

SKITMASKIN.

7 kommentarer:

  1. Tack Helena! :) Din kommentar gjorde mig glad!
    Ja, visst är det lite så? Skönt att bara ventilera ut vad man tycker och tänker och hur det känns utan att egentligen tänka efter alltför mycket.

    SvaraRadera
  2. Varför laddar du inte ner Open office? Det är samma paket som officepaketet, ett för text, ett för kalkyl och ett för powerpoint. Fast gratis. Och det fungerar att öppna wordfiler i det och det går att öppna Open office-filer i word om du ska skicka in det till någon som bara har word. Jag har det på min Mac, funkar utmärkt.

    http://sv.openoffice.org/get/

    SvaraRadera
  3. Jag är något av en bakåtsträvare när det kommer till sånt där... Eftersom jag jobbar så mycket med textredigering har jag rätt höga krav på programmet jag använder. T.ex. pallar jag inte att sitta vid en dator med gamla versionen av Word - jag får panik! Samma sak med Open Office. Det känns inte som samma sak som "riktiga" Word och jag blir bara irriterad. Sen har jag även haft problem med kompatibiliteten mellan Open Office och Word. Typsnitt och textstorlek som inte stämmer med originaldokumentet osv. (Detta är ju iofs ett problem även när man öppnar dokument i olika versioner av Word!)

    Så frågar du mig så säger jag bara: Word äger :)

    SvaraRadera
  4. Shit, du är nog den första jag träffat som säger att word äger ;) Word är ju det mest värdelösa program som finns. Fullt med konstiga buggar och skit som man inte behöver och dessutom alltid ska tala om för en hur eller vad man ska/borde göra fast man inte alls vill göra det. (Hallå det är jag som har hjärnan, du är bara ett program!) Jag använder bara word eller open office om jag absolut är tvungen, i övrigt använder jag Indesign, det är det enda som gäller för text (och bild) för min del.
    Men va bra för dig att du förstår dig på word =) Kan du inte ladda ner en version för mac då? Eller funkar det inte till mac alls?

    (hehe, märkts det att jag hyser ett visst agg mot word!??)

    Kram

    SvaraRadera
  5. Haha, jag håller med dig om det där med buggarna och den ofrivilliga automatiska formatteringen. Sjukt störande. Men om man lyckas undgå det så har ju Word ALLT man behöver för ren textredigering. Och jag kommer oftast bra överens med programmet (läs: med senaste versionen).

    Visst funkar Word till Mac, och visst kan man ladda ner det. Det skulle jag gärna göra, om jag lyckades hitta en torrent där inte hälften av kommentarerna är negativa. Det verkar strula en hel del för folk som tankat ner det.

    Indesign har jag aldrig testat (men jag kanske borde?). Huvudsaken är att jag kan jobba smidigt med stora mängder text. Jag har nog lite väl konservativ syn på vilka program som fungerar...

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Indesign är underbart, men dyrt...eller ja det beror ju på hur man gör! ;) Du kan testa det på adobes hemsida, gratis i en månad. Men det är ju mer ett layotprogram för text. Det är det programmet folk använder för böcker, tidningar och andra grafiska trycksaker. Men jag tycker det är grymt även när man bara ska skriva en text. Man bara gör en ruta och skriver och jag bestämmer själv vad och när programmet gör något. Så finns det massa mallar man kan ställa in för texten också. Anyways, lycka till hur det nu blir! =)

    SvaraRadera
  7. Tack! Det löser sig nog förr eller senare, på ett eller annat sätt :)

    SvaraRadera